Apple разработват нов таблет с по-малък екран

Apple разработват нов таблет с по-малък екран

Още миналата година в Мрежата се бяха появили слухове, че Apple планират да представят нов iPad с по-малък екран. Тогава се говореше за размер на екрана от 7 инча. По-късно, обаче, слуховете бяха опровергани. Сега, почти година след това, отново се заговори за по-малък таблет от Apple. WSJ.com предадоха, че американската компания е обсъждала с азиатски производители бъдещ продукт, който ще има размер на екрана от 8 инча.

За сравнение, iPad 2 – последният таблет на компанията – има размер на екрана от 9,7 инча. Според източници, новият по-малък таблет ще има същата резолюция като втория iPad, като в момента Apple са ангажирали както AU Optronics Co. така и LG Display с предлагането на прототип на този 8-инчов екран. За момента не се знае дали компанията наистина възнамерява да представи подобен продукт. Възможно е това да е само вътрешен проект, който никога да не достигне до етап реализация.

Едно, обаче, е сигурно. Този по-малък таблет няма да бъде iPad 3, който компанията, по последни сведения, ще представи през март. От това, което знаем, третото поколение таблети от Apple ще имат по-голяма резолюция от iPad 2, но екран със същите размери. Според специалистите, един четвърти таблет би внесъл доста разнообразие в портфолиото на компанията. Напоследък много технологични фирми залагат именно на таблети с размери на екрана около 7 инча. Може би Apple не искат да останат по-назад.

 

Източник: Kaldata.com
Подобни публикации
Остави коментар
ВЪПРОС: Коя година е създадена първата българска държава? [ 681 ]

Login with Facebook:
Вход