Apple спечели дело за 3G патент срещу Motorola в Германия

Apple спечели дело за 3G патент срещу Motorola в Германия

Motorola Mobility Holdings загуби третото си патентно дело срещу технологичния гигант Apple в германския град Манхайм. Съдията по делото е преценил, че адвокатите на Motorola не са представили достатъчно доказателства за това, че телефоните на базираната в Купертино компания нарушават патента за 3G/UMTS свързаност, който е бил в основата на съдебния процес, съобщи Tech Spot.

Патентът на Motorola разглежда различни математически последователности, които се използват при технологиите за 3G и UMTS мобилна връзка.

Въпреки сегашната си загуба Motorola води с 2 на 1 пред Apple, тъй като предишните две дела за патентни нарушения в Манхайм бяха спечелени. С това не приключва борбата като цяло, тъй като Motorola има други активни дела срещу Apple, които тепърва очакват развръзката си.

„Няма как да коментираме конкретни детайли по делото, но ще продължим да защитаваме нашата интелектуална собственост”, е заявила представителка на Motorola в имейл, изпратен до изданието Business Week.

От Apple също са отказали да коментират резултата от делото, но заявяват, че приветстват решението на съдията.

По време на делото продуктите на Apple бяха забранени за продажба в Германия, но това продължи само няколко часа, тъй като след налагането на ограничителната мярка компанията бързо издейства нейното временно прекъсване.

 

Източник: Kaldata.com
Подобни публикации
Остави коментар
ВЪПРОС: Коя година е създадена първата българска държава? [ 681 ]

Login with Facebook:
Вход