Apple ще патентова сензорно ТВ управление

Apple е подала заявка за патентоване на сензорно устройство за управление на телевизор и друга техника. Името на заявката е „Апарат и метод за подобряване на универсалния пулт за дистанционно управление”, съобщи electronista.com.

В документа се посочва, че в повечето устройства за управление се използват твърде много бутони. Според Apple, излишните бутони претоварват устройството и объркват потребителя, когато той се опитва да намери рядко използвана функция.

Apple критикува и универсалните пултове за дистанционно управление, тъй като са още по-сложни от базовите устройства, които заменят и понякога дори нямат едни и същи функции.

На потребителите се налага да губят време за изучаване на ново дистанционно или да програмират универсалните си пултове всеки път, когато купуват нова техника, а това ги отвлича от удоволствието. Решението на този проблем е пулт за управление на множество устройства без описаните дотук трудности.

Apple предлага пулт със сензорен интерфейс, способен да показва прости, традиционни менюта в зависимост от типа на устройството, което трябва да се управлява. Като примери се посочват телевизор, стереоуредба, системи за домашна автоматизация и за възпроизвеждане на MP3 или DVD на компютър, което предполага поддръжка на iTunes.
Подобна патентна заявка потвърждава слуховете, че Apple планира да пусне телевизор на пазара.

 

Източник – technews.bg
Подобни публикации
Остави коментар
ВЪПРОС: Коя година е създадена първата българска държава? [ 681 ]

Login with Facebook:
Вход